Dierenkliniek Duivendrecht

Behandelingen

Onze expertises

Door de jaren heen hebben wij ons steeds verder ontwikkeld en onze kennis en kunde uitgebreid.
Hieronder vindt u een overzicht van onze expertises.

  • Preventieve zorg
  • Tumorchirurgie
  • Operaties
  • Sterilisatie en castratie
  • Duidelijk behandelplan

Preventieve zorg

Wij vinden het erg belangrijk om uw huisdier zo gezond mogelijk te houden. Preventieve zorg vinden we daarom erg belangrijk. U kunt hier zelf ook veel aan doen, zoals regelmatig ontwormen en gebruik maken van middelen tegen vlooien en teken. Voor de andere zaken, zoals vaccinaties, voedingsadvies, gezondheidscontroles en vragen over de preventieve zorg kunt u bij ons op afspraak langskomen in de praktijk.

Tumorchirurgie

Doordat onze huisdieren steeds ouder worden komen wij in onze kliniek steeds vaker tumoren tegen. De kennis op het gebied van kanker wordt steeds uitgebreider, dit betekent dat wij hier ook beter mee om kunnen gaan. Als u twijfelt aan knobbels bij uw huisdier kunt u altijd bij ons op afspraak langskomen om het door ons te laten bekijken. Tumoren hoeven niet per definitie kwaadaardig te zijn, om dit vast te stellen is meestal aanvullend onderzoek nodig.

Per situatie bekijken wij wat de meest geschikte methode is om te kijken of de tumor kwaadaardig is of niet. Na het stellen van de diagnose kunnen wij de behandeling starten. Meestal worden tumoren behandeld door het ruim wegnemen van de ‘knobbel’ of het proces. Hiervoor gaat uw huisdier onder narcose en onze dierenarts snijdt op steriele wijze de tumor met daarbij wat gezond weefsel weg. Het weggesneden weefsel sturen we dan op naar een laboratorium, hier wordt onderzocht of de volledige tumor is verwijderd. Bel of kom bij ons langs voor meer informatie.

Operaties

In onze kliniek kunt u terecht voor alle standaard operaties. Voor de operatie voeren wij een klinisch onderzoek uit bij uw dier. Daarbij wordt bekeken of uw huisdier een verhoogd risico op problemen heeft door de narcose. Zo nodig wordt het klinisch onderzoek aangevuld met verder onderzoek, zoals bloedonderzoek, ECG of een echo van het hart. Mocht uw dier een verhoogd risico hebben, dan zullen we dit eerst met u bespreken.

Bij senior dieren adviseren wij sowieso een bloedonderzoek voorafgaand aan de operatie. Er wordt dan gekeken naar het functioneren van de lever en nieren en naar het suikergehalte in het bloed. Dit kan namelijk van belang zijn voor het soort en de hoeveelheid narcose die gegeven kan worden. We houden er tijdens de operatie altijd rekening mee dat geen enkel dier hetzelfde is, en de operatie en herstel hierdoor niet altijd op dezelfde manier verloopt.

Sterilisatie en castratie

U kunt ook bij onze kliniek terecht voor de sterilisatie of castratie van uw hond, kat of konijn. Medisch gezien is zowel wat er bij het vrouwtjesdier als bij het mannetjesdier gebeurd tijdens deze operatie een castratie, daarom zal het verder castratie genoemd worden. Bij vrouwelijke dieren worden de eierstokken en een deel van de baarmoeder verwijderd tijdens de castratie. Hierdoor worden ze onvruchtbaar en bestaat er bij sommige diersoorten een kleinere kans op kanker. Bij de mannelijke dieren worden de testikels weggehaald, waardoor bepaalde gedragsproblemen zoals erge dominantie, sproeien en rijgedrag weg kunnen gaan. Daarnaast is de onvruchtbaarheid als gevolg van de castratie vooral een voordeel bij katers, aangezien ze zo tijdens het buiten rondlopen geen poezen zwanger kunnen maken.

Duidelijk behandelplan

Bij dierenkliniek Duivendrecht werken we met een behandelplan. Hierin wordt duidelijk vermeld hoe uw huisdier behandeld zal worden. Voordat een behandelplan geschreven kan worden moeten we eerst onderzoeken wat er aan de hand is met uw dier. Wanneer we de oorzaak van het probleem hebben gevonden wordt er een passend behandelplan opgesteld. Dit kan een medicijnkuur zijn die u thuis kunt voltooien, maar het kan ook een operatie zijn. Serieuze aandoeningen en de behandeling daarvan kunnen zeer confronterend zijn voor u als huisdierbezitter. Daarom is het voor ons belangrijk om u altijd de benodigde emotionele ondersteuning te bieden gedurende het zorgtraject
van uw huisdier.

Neem contact met ons op 020 695 0700