Dierenkliniek Duivendrecht

Merel Verheij – Paraveterinair – Voedingsconsulente

Mijn naam is Merel Margaux Verheij.

Als klein meisje van zes verzorgde ik al de oude Shetlander op de kinderboerderij tegenover mijn ouderlijk huis. Doordeweeks was ik er altijd te vinden om hem te poetsen. Op zaterdagen hielp ik mee de andere kinderboerderij dieren te verzorgen. Tot mijn twaalfde heb ik voor deze trouwe kleine opdonder en zijn dierenvriendjes gezorgd.

Als kind had ik knaagdieren, vaak waren het vondelingetjes. Eentje heb ik zelfs zelf gevonden in het park waar hij gedumpt was. Een andere cavia hing in een tas aan het hek bij de kinderboerderij tegenover ons huis.

Vanaf mijn twaalfde kreeg ik een eigen lease pony. Op de stal waar mijn lease pony stond was er een nestje Jack Russel puppy’s. Er bleef een klein dik reutje over, waar ik hele dagen mee liep te zeulen omdat ik hem zo zielig en schattig vond. Uiteindelijk heb ik dit hondje van de boer over gekocht en hem omgedoopt tot Diesel. We zijn tot op de dag van vandaag nog steeds onafscheidelijk.

Op mijn negentiende heb ik een half jaar lang meerdere paarden bezocht en bekeken en ben ik uiteindelijk gevallen voor mijn eigen paard: However, een drie jarige KWPN-er. Als ik niet op de praktijk ben, ben ik in of rondom de stallen van mijn edele vriend te vinden.
Ik heb de versnelde Paraveterinair dierenartsassistente opleiding gedaan, gedurende mijn opleiding heb ik ongeveer anderhalf jaar stage gelopen in vier verschillende dierenartspraktijken en veel ervaring opgedaan.

In 2018 heb ik samen met Diesel een afvaltraject van Hill’s afgerond. Diesel was te zwaar geworden en kreeg een verminderde conditie. Sinds Diesel is afgevallen is hij weer fit en komt hij vrolijker over. Door deze ervaring heb ik mijn kennis uitgebreid over dieetvoeding voor verschillende aandoeningen en ben ik voedingsconsulente geworden.

Het is mijn drijfveer om dieren te zien opknappen na een geschikt dieet voor hun aandoening. Als ik een band heb opgebouwd met het dier en het baasje: Dan kan ik in mijn vrije tijd zelfs nog vrolijk zijn van de successen die we samen behaald hebben.
Het blijft bijzonder om het geluk als het afvallen lukt met jullie te delen! Ik snap precies waar een eigenaar doorheen gaat, omdat ik het zelf ook heb meegemaakt.