Dierenkliniek Duivendrecht

Thirza Luckhardt – Paraveterinair – Social media expert – Afscheid begeleider

Mijn naam is Thirza Luckhardt.

Als klein meisje woonde ik op de Nederlandse Antillen, Bonaire.

Zover ik mij kan herinneren liep ik altijd wel met een kuikentje, een zwerfhondje of hagedisje te zeulen. Overal waar ik was waren dieren en iedereen die mij kent, verbaasd het niets dat ik deze beroepskeuze heb gemaakt. Mijn liefde voor dieren is met de paplepel ingegoten, mijn moeder was vrijwilliger in het dierenasiel dus als ik een dag van school vrij was, ging ik mee.

Toen ik dertien jaar oud was begon ik vrijwillig avonden te werken bij een dierenartspraktijk in Amsterdam en zodra ik ging studeren ging ik vijf weken lang naar Kiruna, Zweden om met sledehonden werken dichtbij de Noordpool.

Richting het einde van mijn opleiding ben ik nog eens drie weken naar Roemenië geweest om samen met dierenartsen zwerf honden en katten te steriliseren en castreren.

In 2018 heb ik de opleiding tot Uitvaartbegeleidster afgerond. Ik vind het fijn om er voor baasjes te zijn als iedere dag extra een cadeautje wordt. Het blijft bijzonder om te zien wat onze dieren voor ons betekenen, ze zijn er altijd voor ons en andersom. Ik hecht veel waarde aan het begeleiden in het loslaten van je dierbare gezinslid en het samen terugkijken op de mooie en bijzondere band die er in de jaren is opgebouwd.

Inmiddels ben ik al twaalf jaar werkzaam in de dierenbranche en vijf jaar officieël als Paraveterinair dierenartsassistente.

Het raakt mij als het lukt een band op te bouwen met het dier en het baasje: Dat je elkaar dan later eens tegen komt en nog precies weet wat er speelde of als een eigenaar waar ik mee heb gerouwd tijdens een afscheid als eerste haar nieuwe puppy aan mij wil laten zien.. Het blijft ook na al die jaren bijzonder om het verdriet en het (nieuwe) geluk met jullie te delen.